Om Frågabvc.se


På barnavårdscentralen, BVC, erbjuds barn upp till fem-sex år hälsoundersökningar och vaccinationer. Du som förälder får stöd och råd om ditt barns utveckling, beteenden och sjukdomar. Det går bra att fråga om det mesta.

Vad är BVC?

BVC ger hälsovård för alla barn mellan 0 och 5 år. På BVC följs barnets utveckling och hälsa. Det är kostnadsfritt och frivilligt att besöka BVC.
Det finns BVC i hela landet. Du kan välja den du vill.

För barnets hälsa och omsorg

BVC finns för att se till att barnet har det bra, både fysiskt och psykiskt. Du som förälder får kunskap om vad som är bra för barnets hälsa och omsorg, till exempel hur du hand om barnet och ser till att barnet får det hen behöver.

BVC kan tidigt upptäcka hälsoproblem, sjukdomar eller funktionsvariationer hos barn. Barnet och du som förälder kan då få hjälp och stöd tidigt. BVC erbjuder också vaccinationer för alla barn.

Alla föräldrar är välkomna till besöken på BVC.

Frågabvc.se

Frågabvc.se är en kostnadsfri, privat och helt fristående informationssida där vi sammanställer vanligt förekommande frågor i samband med BVC. Vi samlar helt enkelt information från flera kanaler och tillhandahåller den till dig att använda som du vill. Idén uppstod vid ett tillfälle när skaparna till sidan behövde få tag i BVC för rådgivning, men fick ställa sig i den långa vårdkön. Det som publiceras på denna sida ska beaktas som inofficiell information, dvs informationen på frågabvc.se kan och ska aldrig ersätta ett riktigt besök på BVC. Däremot försöker vi vara så korrekta som möjligt och kontaktar själva vården vid minsta osäkerhet.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet