Ställ en anonym fråga till BVC-sköterska


Fråga BVC sköterska

Hittar du inte svar på din fråga? Den kanske är väldigt personlig och lite för obekväm för att fråga BVC? Du kanske har fått ett svar tidigare, men vill ha ett extra utlåtande? Då kan du fråga en bvc-sköterska här! Det går givetvis bra att vara anonym, om du vill det.

Hela idén med denna webbsida är att du ska kunna hitta snabb information om frågor du har kring föräldraskapat rent allmänt, men även i precisa frågor som rör ditt barn. Därför samlar vi information på Frågabvc.se för att hjälpa dig! Frågor som är vanliga under besök på BVC stämmer vi kontinuerligt av med verksamma inom området och publicerar på Frågabvc.se.

Personliga frågor – personliga svar

Ibland har man däremot en unik fråga. Då krävs också ett unikt och personligt svar. Därför tillhandahåller vi en funktion där du kan ställa dina frågor till en distriktssköterska som är verksam på BVC dagligen. Och det är helt gratis! För att det ska kunna förbli gratis så gör sköterskan detta helt ideellt för att hjälpa er småbarnsföräldrar. Därför kan det också dröja några timmar innan ni får ett svar. Men det kan väl vara okey – eller hur?

Din fråga blir heller aldrig synlig på Frågabvc.se. Detta för att du ska kunna vara personlig – om du behöver det. Vi kommer aldrig att publicera din fråga. Vi kommer dock att publicera allmän information om vanligt återkommande frågor på Frågabvc.se för att minska belastningen på sköterskan. Så sök gärna på sidan först innan du ställer din fråga. Kanske har den redan besvarats.

Allmänna frågor kring föräldraskap och livet med barn

Frågabvc.se är indelad i kategorier. Varje inlägg som publiceras kategoriseras och visas i samband med att du läser något annat inom samma kategori. Vi hoppas att detta ska underlätta för dig som besökare att hitta svar på dina frågor. Frågor har alla vi föräldrar och vi antar att du också har en och annan liggandes. Söker du t ex på barns sömn så hittar du länkar till andra sidor som fördjupar sig i respektive ålderskategori. Frågabvc.se uppdateras dagligen, så hittar du inte svar idag; ställ din fråga till sköterskan nu, eller återkom imorgon. Kanske har vi uppdaterat med just din fråga då.

Hur ställer jag min fråga till sköterskan?

Uppe i menyn kan du klicka på ”Fråga BVC-sköterskan” för att komma till frågeformuläret, alternativt använda formuläret här nedan. Sköterskan är även aktiv här på sidan och vill du göra sköterskan uppmärksam på något kan du tagga med @bvc-skoterskan i din text.

Diskutera med andra föräldrar

Ibland kanske man inte har just en specifik fråga som man bara kan fråga BVC rakt av, utan bara undrar hur andra föräldrar gör. Därför har vi också ett forum som kan läsas av alla besökare. För att skriva på forumet och skapa nya rubriker och trådar så behöver du vara inloggad via min sida.

För dig som väljer att bli medlem på Frågabvc.se har vi skapat några community-liknande funktioner. Bland annat kan du skicka meddelanden till andra medlemmar eller skapa en personlig profilsida där du kan uppdatera med dina dagliga tankar. Det är också möjligt att skapa egna grupper där du som skapare till gruppen bestämmer om den ska vara för alla eller bara för de medlemmar du bjuder in. Vi har förberett med två grupper som vi valt att kalla mammagruppen och pappagruppen. Tanken med dessa är precis som de låter. Ibland kanske man som förälder inte har möjlighet att medverka i en verklig föräldragrupp på BVC, då finns möjligheten här i digital form.

Debattera gärna!

Vi kommer med start i januari 2018 att börja med några debattinlägg då och då. De kommer att skrivas av en utvald skribent @nilsp och vårt mål med detta är att väcka tankar hos er föräldrar kring aktuella ämnen inom föräldraskapet. Kommentera gärna dessa artiklar eller diskutera dem i forumet!

 

Fråga BVC sköterskan här

Ställ din fråga via formuläret nedan. Det går bra att vara anonym, dock behöver vi en fungerande e-postadress dit svaret skickas. Om du är inloggad så är din e-postadress du har registrerat hos oss är redan ifylld.

Fält markerade med * är obligatoriska.3 reaktioner till “Ställ en anonym fråga till BVC-sköterska

 • 19 januari, 2018 kl. 19:34
  Permalink

  Hej på er!
  Antar att det är jag som omnämns som skribent för debattartiklar. Min förhoppning är att det ska utmana på ett positivt sätt och skapa intressanta funderingar som i alla fall jag själv lider av som småbarnsförälder till en 2,5-åring. Lite material har jag redan på ”g”, men tar tacksamt emot förslag via pm. Väl mött och ha en trevlig helg!
  Mvh, Nisse

  Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 21:05
  Permalink

  Hej Nisse P ☺️
  Även Jag som är mormor tycker det ska bli väldigt intressant å läsa dina artiklar. Hoppas att man kan komma med något tips nån gång. Men ni ungdomar är så väl upplysta nuförtiden, det har ju bara varit till å fråga Google mm. Annat var de på min tid när man fick slå i uppslagsverken Bra Böcker mm. Tack för en fin sida å lycka till 👍 Läser med stort intresse.
  Väl mött själv å trevlig helg.
  Mvh. En överlycklig mormor 💖

  Svar
  • 10 februari, 2018 kl. 22:53
   Permalink

   Hej Ninni!
   Tack för den varma kommentaren! 🙂
   Du är välkommen med tips när du vill!
   Trevlig helg!
   //Nisse

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet